Menu
header photo

Charlie Andreasson

Human Right Defender

Falskt hot från "Interpol" (12/6-23)

Ibland blir jag förundrad hur lågt en del individer kan agera i sina försök att smutskasta en. Som alltid då Ship to Gaza är i aktionsfas, eller förbereder en sådan, får jag en del märkliga mejl eller telefonsamtal från nummer det inte går att finna någon abonnent till. (Att jag har skyddat nummer tycks inte hindra dessa individer från att finna det.) Detsamma sker när sjöräddningen i Medelhavet varit i medias fokus om än inte lika markant.

Nej, det är inte Interpol som skickat mejlet vilket står klart för vem som helst som tar del av det. Inte heller är det Rikspolischefen Anders Thornberg som skickat det, utan christiane.raeymaekers1@telenet.be vilket lätt uppdagas när man klickar på avsändaradressen. Samma "Interpol" som några dagar tidigare varit inne och tagit del av min profil på Linkedin. Men varför jag inte kastade nedanstående mejl från "Interpol" såsom ett nigeriabrev var för ovan nämnda sammanträffanden. Plus att ett sådant brev, hur falskt det än må vara med anklagelser som pedofili, sexhandel etc., kan orsaka en hel del besvär och skada om det sprids till de organisationer där jag är verksam, speciellt med tanke på vårt beroende av donationer. Och det var just hotet om att sprida detta brev efter en frist på 48 timmar till media samt berörda organisationer som fick mig att lyfta luren och göra en motanmälan. Men min käre Christiane om det nu är ditt riktiga namn, har du pusslat ihop det här hotelsebrevet alldeles själv? Då har du lite att jobba med om du skall försöka lura någon.

21/6-23

De 48 timmarna har löpt ut och jag trodde inte att jag skulle få höra någonting mer, men döm av min förvåning när jag  dag fick en identisk kallelse. Den här gången var avsändaren alunion@skynet.be Båda är belgiska e-adresser