Menu
header photo

Charlie Andreasson

Human Right Defender

Bloggar

NYTT

Tillbaka ombord räddningsfartyget Ocean Viking för organisationen SOS Mediterranee. 

Vi lever i en tid då berörda myndigheter med EUs tysta godkännande har blivit det största hindret för att rädda flyende människor. Den politiska viljan att komma tillrätta med anledningarna till varför människor tvingas på flykt är minst sagt ljummen och istället plockas tveksamma poäng på att utmåla flyktingströmmarna som ett hot mot allt vi håller kärt, och med det kräva drakoniska förändringar av våra samhällen istället för att lösa de bakomliggande orsakerna. Och så länge krigen består, terrorn som västvärldens stater många gånger uppmuntrar till, övergreppen på de mänskliga rättigheterna vi blundar för och ibland även stödjer, de globala orättvisorna som gör våra företag rikare på grunder som aldrig hade tillåtits på hemmaplan och nu även den globala uppvärmningen som allt tydligare tar position bland de fem huvudanledningarna till varför människor tvingas på flykt, kommer allt fler människor skrika efter högre murar och hårdare gränsbevakning. Så mycket billigare, säkrare och humanare att angripa roten till dessa problem istället för att förtvivlat försöka handskas med symptomen. Att jag därmed blir utan arbete på räddningsbåten är helt ok. Tro mig. 

Donationer tas tacksamt emot.

Här finns flera bloggar. Den aktuella är Sjöräddning i Medelhavet 2.0. Du finner den som en underflikar till Bloggar på menyn till vänster.

Här finns också en hel del annat, bland annat en sida med länkar till Apartheid adventures, en grupp som gör informativa filmklipp med en stor portion humor om vad Israels regering och dess militärapparat gör mot den palestinska befolkningen. Låt dig roas och samtidigt informeras. Men stanna inte där utan ta del vad menyn till vänster har att erbjuda. Välkommen att klicka dig runt.

Go Back